Hur lång tid tar reklamfilmproduktion?

Om det är bråttom med reklamfilmen kan det vara klokt att välja ett bolag som kan göra film på kort tid. Men sanningen är förstås den att det kan löna sig att ge en reklamfilmproduktion lite mer tid. Då blir det enklare att hålla hög kvalitet och att komma fram till idéerna som gör den stora skillnaden.

En komplett reklamfilmproduktion

När ett filmbolag får sköta hela produktionen går det att få en mycket effektiv reklamfilmproduktion. Det här kan vara en stor fördel då reklamen kanske ska spinna vidare på något som är högst aktuellt just nu. Då går det ju inte att vänta flera månader på att det hela ska bli klart.

En produktion kan från start till slut ta några veckors tid. Ibland mindre ibland mer. Det här beror en hel del på hur man ska göra filmen. Om det enbart rör sig om animation där man inte behöver skådespelare annat än för röster kan reklamfilmproduktionen blir snabbare.

God planering drar ner på tiden

God planering är viktig när man vill bli klar med en reklamfilmproduktion snabbt. Här hjälper det också att jobba med ett företag som har erfarenhet av att driva den här typen av projekt. Det bör finnas en projektledare som fungerar som spindeln i nätet. Helst en person som är erfaren och vet vad som måste göras i god tid.

Innan du väljer ett bolag för din reklamfilm bör du betänka tidsplaneringen för projektet. När du kontaktar referenser kan det vara klokt att fråga hur det fungerade med tidsschemat. Blev reklamfilmen klar som planerat? Tiden får betydelse och det gäller att vara medveten om den från start!

Ett produktionsbolag i Stockholm som jag rekommenderar är Brikk.se