Vilka fototapeter håller längst?

När du vill få fototapet av hög kvalitet bör du se till att köpa den från en butik som jobbar med material som inte slits så lätt. Det är viktigt att färger på fototapeter inte försvinner på grund av solljus och vanligt slitage då du torkar av spill på väggen. Det krävs alltid lite mer av tapeterna som ska finnas i kök, badrum och i barnens rum. De måste vara av högsta kvalitet!

Fototapeter som klarar livet

När du ser närmre på fototapeter ska du ta reda på hur de är gjorda för att klara av livet. Du ska till exempel undersöka om det går att torka av fototapeten med en fuktad trasa utan att den förlorar färg och form. Det är också viktigt att det är lätt att sätta upp bilden. Om det blir fel bör du kunna göra om utan att det skadar fototapeten.

Livet innebär ju också helt vanligt ljus. Se till att fototapeten är gjord för att klara UV-strålar utan att tappa färg. Inget håller för evigt men det finns helt klart fototapeter som klarar mer. Du bör kunna få ut några år av samma tapet utan att den börjar se vissen ut.

Motivet ska också hålla

Något som kan vara lätt att glömma bort är att en fototapet inte håller för evigt om motivet är lätt att bli trött på. Visst kan det vara kul med knasiga fototapeter som har bilder som får dig att skratta. Men frågan är om den här typen av motiv håller för evigt.

Om du är villig att byta ut fototapeten om ett år eller två kanske det inte spelar så stor roll. Men om du tänker dig flera år med fototapeten ska du se till att den har ett motiv som håller i längden. Något som inte skär sig för mycket med din inredning och som inte är alltför konstigt.